Еврозоната пред заплаха от нова рецесия


Възстановяването на икономиките в 18-те страни, въвели единната европейска валута, е загубило инерция през ноември и еврозоната е изправена пред заплаха от нова рецесия.  Това се посочва в доклад на компанията за финансова информация "Маркит" след анализ на внимателно следеният индекс на мениджърите по доставките "Пи Ем Ай". Главният икономист на компанията Крис Уилямсън твърди, че растежът за тримесечието в края на годината се очаква да бъде едва от 0,1 до 0,2 на сто. Данни от миналата седмица отчетоха, че растежът в еврозоната е бил само 0,2 на сто през третото тримесечие.

Заместник-председателят на Комисията за регулиране на съобщенията  Веселин Божков е избран за председател на  Групата на европейските регулатори на пощенски услуги  за 2016 година.  Посочва се, че това е висока оценка за активното участие на Божков в дейността на групата на европейските регулатори, която  служи като орган за анализ, обсъждане и консултации в областта на пощенските услуги. Групата обединява 28-те национални регулаторни органи от държавите членки на Европейския съюз.

Времето за чакане за модерни лекарства ще бъде намалено на половина, според планове на британското правителство за промени в „повредената” система, отказваща на пациентите  животоспасяващо лечение. Министрите искат да заобиколят традиционните клинични изследвания и пациентите да бъдат използвани като „тестери” за обещаващи нови медикаменти. С цел по-бързо да бъде установявана ефективността на лечението  данните за здравното състояние на пациентите ще бъдат свързвани с архивите на фармацевтичните компании . На фирмите ще бъдат изплащани различни суми, в зависимост от това, колко добре действа лекарството на даден пациент.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!