ЕК призова Франция да спази ангажиментите си по съкращаване на бюджетния дефицит


Германският еврокомисар изрази съмнение относно готовността на президента на Франция Франсоа Оланд да предприеме действия за реформирането на френската икономика, пише вестник  "Файненшъл таймс". В коментар за изданието Гюнтер Йотингер посочва, че Франция трябва да спази ангажиментите за съкращаване на бюджетния дефицит, поети от нея миналата година. Според него новият план за разходите не предвижда достатъчни реформи в пенсионната система, нито пък съкращения в разходите за труд или понижаване на корпоративния данък.
Забележката на Йотингер ще засили натиска над новия председател на ЕК Жан-Клод Юнкер да заеме твърда позиция спрямо Париж, отбелязва още "Файненшъл таймс".

Повечето страни от ЕС са съгласни, че признаването на палестинската държава за независима не е добра идея в този момент, заяви италианският министър на външните работи Паоло Джентилони, цитиран от ДПА. Той подчерта, че позицията на Италия е същата като на водещите европейски правителства, с изключение на Швеция. Изказването на Джентилони дойде ден след като испански депутати призоваха тяхното правителство да признае Палестина, следвайки примера на Швеция, която призна Палестина в края на октомври.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!