Светослав Малинов: "Влизането на България в еврозоната трябва да бъде приоритет"

Влизането на България в еврозоната трябва да бъде приоритет в работата на всеки български депутат в Европейския парламент. Това ще попречи на редица негативни тенденции да се случват в страната ни, какъвто да речем е казусът с Корпоративната търговска банка. Това каза евродепутатът Светослав Малинов. Според него активното участие на България в изграждането на Енергийния съюз би трябвало също да бъде във фокуса на работата на нашите представители в ЕП.

"Общ приоритет за всички български евродепутати трябва да бъде влизането на България в еврозоната. Това е ход, който ще гарантира че негативните тенденции у нас няма да се развиват. Влизането на страната ни в еврозоната и директния надзор, на който биха били подложени българските банки на европейско ниво, никога не може да позволи това, което се случи с КТБ. Колкото по-дълбока и качествена е интеграцията на България в ЕС, толкова е по-добре за бъдещето ни. Основен приоритет би трябвало да бъде и осигуряването на енергийна независимост на Европа."-
посочи Светослав Малинов.  

Българският евродепутат активно работи и по въпроса с отпадането на визите за български граждани за САЩ и Канада. Светослав Малинов е член на Комисията по образование и култура и заместник в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Член е на групата на ЕНП. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!