Дискусия в Европарламента по нерешените въпроси за бюджета на ЕС

Снимка: europarl.europa.eu


Европейските депутати са разочаровани от неуспеха на преговорите със Съвета за коригиране на бюджета за 2014 година, както и за новия бюджет за 2015 . Те настояха страните- членки да проявят политическа воля за справяне с нарастващата планина от неплатени сметки за 2014 година. Депутатите отново настояха и за установяване на точната сума на неплатените сметки до края на годината преди дискусията да премине към Бюджет 2015.
За решаване на проблема в дългосрочен план депутатите поискаха от Комисията да представи план за постепенно намаляване на сумата на неплатените сметки, която се разрасна от 5 милиарда евро през 2010 година до около  28 милиарда до края на 2014 година.

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са били обстреляни по време на обиколка, свързана с мисията им в Източна Украйна. Бившият европейски комисар по разширяването Щефан Фюле възложи на правителството на Германия отговорност за кризата около Украйна, предаде Укринформ. Според него подписването на Споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Украйна преди една година е било провалено не толкова поради натиска от страна на Русия, колкото от нерешителността на европейските страни.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!