Финална конференция по програмата за здравословно живеене и спасяване на планетата от вредни процеси "LiveWell for LIFE"

Днес ще се фокусираме върху начина на хранене на европейците и по-точно с проекта „LifeWell for Life“. Проектът е частично финансиран от програмата на Европейската комисия за околна среда "Life+".

Основната задача на този финансов инструмент е да допринесе за обновяването и развитието на политиката и законодателството на Европейския съюз за околната среда чрез съфинансиране на проекти.

„LiveWell for Life“ играе ключова роля в европейския дебат за устойчивото хранене. Проектът разглежда здравето, храненето, въглерода и демонстрира как нисковъглеродното и по-здравословно хранене може да ни помогне да постигнем намаляване на емисиите на парникови газове. Ерик Геритсен, който е част от този проект разказва за идеята, резултатите и партньорството с Европейската комисия.

На 11-ти декември в Брюксел ще се състои и финалната конференция по проекта, на която ще има няколко основни фокуса: защо дебатът, който създава „LiveWell for Live“ е важен за глобалния свят, другият фокус е по-практичен: какво могат да направят хранителните индустрии, поканени са представителите им, и третият фокус на конференцията ще е европейското взимане на решения и какво може да направи Европейския съюз като институция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!