Промени в оперативните програми през новия програмен период


През новия програмен период по оперативните програми няма да се финансира изграждане на депа за управление на битови отпадъци, съобщи в Аксаково Мариан Герганов от Министерството на околната среда и водите. По думите му в страната предстои да бъдат закрити много сметища и това ще затрудни общините, които трябва да вдигат таксите нанаселението, за да покриват разходите за транспортиране на боклуците. Герганов припомни, че по настоящата оперативна програма "Околна среда" е финансирано изграждането на повече от 20 регионални депа, като четири от тях не са реализирани.  

Тройката международни кредитори, която периодично проверява финансите на Гърция в замяна на отпусканите на страната спасителни заеми, иска от правителството в Атина да създаде независим орган по примера на американските данъчни служби. Това става, след като представители на кредиторите са констатирали сериозно изоставане в събирането на приходи от данъци в бюджета. Приходите от данъци в Гърция се изчисляват на около 33 на сто от БВП на страната, докато за останалите европейски страни този процент варира от 42 до 49 на сто.

Повечето германци смятат, че правителството на Ангела
Меркел не обръща достатъчно внимание на безпокойството, породено от имиграцията и търсещите убежище и довело до ежеседмични протести в Дрезден. Такива са изводите от социологическо изследване проведено по поръчка на списание "Шпигел". Повече от една трета са на мнение, че в Германия тече процес на "ислямизация". Меркел защитава тезата, че Германия, чието население застарява и намалява, има нужда от работници имигранти, за да реши проблема с хроничния недостиг на квалифицирана работна ръка

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!