ЕС никога няма да признае анексирането на Крим, заяви Федерика Могерини



Европейският съюз никога няма да признае анексирането на Крим от Русия, заяви върховният представител на Съюза за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от информационните агенции.
На заседанието на Съвета по външни работи отново бе потвърдена готовността за бързо приемане на нови санкции срещу Москва. Въвеждането им обаче изисква допълнителна техническа работа, уточни Могерини.

Гърция трябва да положи допълнителни усилия за изпълнението на реформите, предвидени в програмата на международните кредитори. Това подчерта еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси след среща с гръцкия премиер. Московиси отбеляза, че в икономиката на страната се забелязва "голям напредък" и никой в Европейската комисия не може да оспорва това. Той обаче изтъкна и нуждата от структурни реформи - не само за Гърция, а и за всички страни от еврозоната.
 
Френският президент Франсоа Оланд похвали приноса на имигрантите във Франция и разкритикува хората, които се стремят да разпалват страх от чужденците, имайки предвид крайнодесния Национален фронт, предаде Франс прес. В реч на официалното откриване на Музея на историята на имиграцията в предградие на Париж той подчерта, че всеки четвърти французин е с имигрантски произход. По данни на ООН във Франция живеят около 11 процента имигранти.
  Френският президент освен това заяви, че трябва да се защити принципът на Шенгенските споразумения за свободно придвижване на гражданите в ЕС и потвърди подкрепата си за правото на чужденците да гласуват на местни избори.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!