Покачва се броят на британските семейства в енергийна бедност


Над един милиона семейства с деца в Англия не могат да си позволят отопление и осветление в домовете си, обявиха официални лица във Великобритания, пише вестник The Independent.
Броят на британските семейства в енергийна бедност се покачва постоянно през последното десетилетие, достигайки внушителната цифра от 1 027 000. Около 679 000 от тях са семейства с двама родители, а 348 000 са домакинства със само един родител. В контраст със ситуацията, в която се намират милиони семейства, пенсионерските домакинства в Англия са успели да избегнат енергийната бедност, заради помощите, които получават при заплащането на сметките си и защитата на нивата на пенсиите им.

ЕС ще окаже икономическа помощ на Украйна в началото на следващата година. Това е съобщил в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи пресслужбата на
украинското президентство. В разговора Юнкер и Порошенко са обсъдили икономическото и финансово сътрудничество между Украйна, ЕС и международните финансови организации. Юнкер е изявил готовност за икономическа помощ на Украйна в рамките на третия пакет от макрофинансова помощ в началото на следващата година, се добавя в изявлението на пресслужбата. Председателят на еврокомисията е отбелязал, че планира да посети Украйна в началото на 2015 г.

Лидерите на Украйна, Германия, Франция и Русия се договориха за две нови срещи на контактната група в Минск на 24 и на 26 декември. Това съобщи пресслужбата на украинския президент Петро Порошенко.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!