Курсът на еврото се понижи до най-ниското си равнище от четири години и половина


Курсът на еврото се понижи до най-ниското си равнище от четири години и половина. Тази сутрин единната европейска валута се разменяше за малко над 1 долар и 20 цента. Според анализаторите, неблагоприятно отражение на пазара са оказали перспективите за увеличаване на паричния поток от Европейската централна банка.
 
Агенцията за охрана на външните граници на ЕС - "Фронтекс", регистрира повишена степен на жестокост на действащите в Средиземно море контрабандисти. Увеличават се случаите, при които екипажи напускат кораби със стотици бежанци на борда и тези хора са оставяни на произвола на съдбата, цитира германското издание "Ди Цайт" говорителката на "Фронтекс" Ева Монкюр. По думите й, това е ново явление, което в същото време е бизнес за милиони, имайки предвид, че от всеки имигрант се искат хиляди евро, за да бъде откаран нелегално до бреговете на Европа.
 
Мнозинството граждани на Сърбия се интересуват малко от Европейския съюз, показва проучване на "Ипсос Стратеджик маркетинг", направено по поръчка на агенция "Бета". Според резултатите от анкетата едва 24 процента от гражданите знаят, че Сърбия е започнала преговори за членство в ЕС. Въпреки това, на евентуален референдум 54 процента от сръбските граждани биха гласували "за" влизане в ЕС, а "против" биха се обявили 25 на сто.

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!