Волфганг Босбах: Румъния няма да се присъедини към Шенген през 2015-а



Румъния няма да се присъедини към Шенген през 2015 г., коментира за списание "Шпигел" председателят на Комисията по външните работи на Бундестага Волфганг Босбах. Според него избирането на Клаус Йоханис за президент на страната не означава промяна в политическата ситуация по фундаментален начин. Коментарът на германския представител идва след изявлението на новия румънски президент, че ще положи усилия присъединяването на страната към Шенген да стане реалност още тази година.

Германия бе една от държавите, които се противопоставяха в миналото на приемането на Румъния в Шенгенското пространство, тъй като Букурещ не е постигнал достатъчен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност, припомня изданието.

Броят на румънците, които спят по улиците на Лондон, почти се е утроил, след като преди година бяха вдигнати ограниченията за българите и румънците във Великобритания, пише британският в. "Дейли телеграф". Според ново проучване на администрацията на Голям Лондон, общо 490 румънци спят по улиците и из парковете на британската столица.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!