По-добро място за живеене със средства от европейското солидарно съфинансиране

Обзор на 2014 година за изпълнението на оперативните програми в Северозападния регион за планиране проведе с ученици от Видин информационният център Европа директно Враца. Целта на срещата-дискусия бе да запознае подрастващото поколение с постигнатото с европейски средства и да се чуе мнението на младите хора за това какво биха искали да променят в своя град със средствата, които осигурява Европейския съюз.

"Мястото, където живеем с всички негови аспекти като околна среда, образование, икономика, инфраструктура - по-добро благодарение на европейското солидарно съфинансиране"- това бе мото на срещата, ръководена от Мария Панайотова, ръководител на Център Европа директно Враца.

"Започва нов програмен период 2014-2020 година. Ясно е, че тук се случиха много неща, финансирани от оперативните програми през изминалия период. Заедно с младежите искаме да преценим дали това е достатъчно, какво още би могло да се направи, така че мястото, където живеем, да бъде променено."-
каза пред младите хора Мария Панайотова.

СнимкаПовече от 30 младежи дискутираха темата. Те попълниха анкетни карти с въпроси какво им харесва в техния град и какво биха искали да променят.

Основните изводи, които направиха младите хора от Видин са, че с общи усилия можем да променим начина си на живот, културата и чистотата, както и да се разкрият нови работни места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!