Ръководството на ЕК пристигна в Рига за поемането на председателството на Съвета на ЕС от Латвия


Ръководството на Европейската комисия пристигна в Рига за официалното поемане на председателството на Съвета на Европейския съюз от Латвия. Основните посоки в работната програма до края на юни са свързани с европейския енергиен съюз, развитието на цифровата икономика и приемането на допълнителни решения за осъществяването на инвестиционния план на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

През Европейската година за развитие 2015, Европейската комисия обещава да покаже на данъкоплатците, че парите им се влагат по най-добрия начин, като се дава възможност на хора по света, живеещи в бедност не по своя вина, да си изкарват прехраната и прехраната на своите семейства и общности.

Вниманието беше насочено към хората в страните партньори. Някои страни, които преди бяха развиващи се, се превръщат в донори, докато други остават в капана на бедността. Да се помага на развиващите се страни по света да изградят мирни и проспериращи общества не е просто въпрос на справедливост. Това ще допринесе и за един по-сигурен свят, с повече икономически и търговски потенциал за Европа.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!