Марио Драги: Еврозоната е изправена пред растящ риск от нестабилни цени


Еврозоната е изправена пред растящ риск от нестабилни цени,казва президентът на Европейската централна банка  Марио Драги в интервюпред германския финансов вестник „Handelsblatt“. Той изказва позицията си в момент на опасения, че Европейският съюз може да изпадне в дефлация.

Инфлацията в еврозоната падна до 0.3 на сто през ноември.

Извършва се техническа подготовка за приспособяване на размера, скоростта и набора от мерки в началото на 2015 година, ако се наложи да има реакция на твърде дълъг период на ниска инфлация, допълва Марио Драги.

През новата 2015 година правителството на Дания ще втвърди политиката си към имигрантите, заяви министър-председателят на Дания Хеле Торнинг-Шмит, цитирана от ТАСС.  Според нея в Дания не се наблюдава интегриране на имигрантите към датското общество, а твърде много от тях получават социални помощи. Торнинг-Шмит съобщи, че ще бъдат намалени възможностите за събиране на семейства и ще се въведат по-строги правила за предоставяне на убежище. Правителството на Дания ще направи нови предложения за увеличаване на икономическия растеж и за подобряването на системата на изплащане на помощи за безработица.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!