Членовете на ЕП ще отдадат почит на жертвите от терористичния акт в Париж


Членовете на Европейския парламент днес ще отдадат почит на жертвите от терористичния акт в Париж с минута мълчание пред сградата на институцията в Брюксел. Проявата ще е и знак на солидарност с медиите, гражданите и властите във Франция.

Министрите на външните работи ще обсъдят борбата с тероризма на следващото си заседание на 19 януари.Това съобщи върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от информационните агенции. В специално изявление, тя подчертава, че "борбата срещу тероризма във всичките му форми редовно е в центъра на работата на срещите на външните министри от блока".

Кървавият атентат срещу сатиричния френски в. "Шарли ебдо" е водещата тема за всички европейски издания.

"Всички ние сме Шарли", това заглавие избира в. "Либерасион", повтарящо лозунга на хората, събрали се да почетат жертвите и да изразят подкрепата си за свободата на словото."Свободата беше убита", извежда в. "Фигаро", който публикува снимки на шест от жертвите.

Атаката срещу журналистите от "Шарли ебдо" е насочена срещу сърцевината на демокрацията - свободата на словото, отбелязва в електронния си сайт  и германският в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", подчертавайки, че в борбата с тероризма не трябва да има отстъпление.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!