Най-голямата икономика в ЕС бележи ръст с 1,5 на сто за миналата година


Икономиката на Германия, която е най-голямата в ЕС, е нараснала с 1,5 на сто през 2014 година. Това сочат предварителни данни, оповестени днес от Федералната статистическа служба. Отчетеният резултат е над прогнозата на правителството, което залагаше на растеж от 1,2 на сто. Постигнатият темп на икономически растеж е най-силният от три години и съответства на очакванията на икономистите.
 
Европейският съд в Люксембург постанови, че авиокомпаниите трябва да обявяват на сайтовете си крайната стойност на пътуването още при първата стъпка на резервацията. Недопустимо е всякакви допълнителни такси към цената на билета да бъдат показвани едва на финалната стъпка от резервирането. Подобна практика е нарушение на принципа за прозрачно ценообразуване, се казва в решението на евромагистратите в Люксембург.
 
В Литва, която на 1 януари въведе еврото, приключва паралелното обращение на националната валута - лит. Днес е последният ден, в който може да плаща с нея, като рестото се връща в евро. "Страната направи още една важна стъпка към задълбочаване на интеграцията в Европейския съюз", обобщи по този повод литовският президент г-жа Далия Грибаускайте. Балтийската страна с население три милиона души стана 19-ата членка на еврозоната. На новите литовски монети от по едно евро е изобразен националният герб от 14-и век: конник с меч и щит.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!