Обучения по управление на качеството по трансграничен проект

62 организации, от които 49 фирми, обучиха своите служители в Трансграничния обучителен център по качеството във Видин през миналата година. Общата цел на проекта е да се подкрепи сътрудничеството между местни организации по отношение на развитието на човешките ресурси, капацитет и умения за стимулиране на трансгранични проекти. Центърът се финансира в рамките на проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България 2007-2013 година. Проектът се изпълнява от Агенцията за регионално развитие и бизнес център Видин в партньорство с Румънското движение по качеството и университета в Крайова.

"Проведени са 15 курса за вътрешни одитори по различни стандарти за управление на качеството, безопасност на храните, околна среда, здравословни и безопасни условия на труд. Общият брой на хората, които преминаха обучение е 116. Имаме 286 издадени сертификата на служители от 62 организации- фирми, общини и организации."- обясни Евтим Стефанов, координатор от българска страна.
 
"Основната полза от проекта за града и хората в него е повишената отговорност на ръководствата и персонала на организациите към изискванията на международната ISO организация"-  допълни консултантът по системи за управление на качеството Владимир Иванов. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!