Туск: ЕС ще продължи да подкрепя Гърция за излизане от кризата

Доналд Туск
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поздрави Алексис Ципрас с назначаването му за премиер на Гърция и го увери, че Европейският съюз ще продължи да подкрепя страната в усилията й за излизане от кризата, предаде РИА Новости. Европейският съюз е подкрепял Гърция от първия ден на кризата и се ангажира и занапред за подкрепя страната в усилията й да изведе икономиката си на стабилен път на развитие, казва Туск.

След извънредните парламентарни избори в Гърция тестовете за единството на еврозоната започват, коментира The European Voice.  Според белгийското издание,  през следващите дни европейските лидери ще трябва сериозно да се заемат с преодоляването на редица предизвикателства, които представляват риск за валутния съюз. и припомня, че днес предстои изслушване на германския финансов министър Волфганг Шойбле пред Комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент за икономическото управление на еврозоната.

Не са изненадващи прогнозите, че в рамките на подобна среща ще проличат различията в гледните точки по отношение на бюджетните правила, политиките за инвестиции и дори програмата за количествени улеснения на ЕЦБ, коментира The European Voice .

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!