Европа е склонна на реформи в договореностите на Гърция с нейните кредитори



Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иска да премахне мисията на "тройката" от международни кредитори, които управляват спасителния план за Гърция, съобщи Ройтерс, като се позова на германския вестник "Ханделсблат". Според германски правителствени източници Берлин също е готов за реформиране на договореностите между Гърция и кредиторите й и определяне на по-общи икономически цели. Това обаче би било възможно само ако Гърция приеме, че е необходимо да се придържа към договорения преди това курс на реформи и икономии, подчертава изданието.

В сряда новият гръцки премиер Алексис Ципрас ще разговаря в Брюксел с председателя на ЕК. Дневният ред на срещата не е обявен, но според гръцки медии ще бъде обсъден въпросът за гръцкия дълг и реформите, които правителството възнамерява да проведе.

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес. В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на Контактната група в Минск.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!