Основаха Интергрупа по младежките въпроси в ЕП

Ева Паунова стана председател на Интергрупата по младежки политики в Европейския парламент. Това  е една от най-големите платформи в ЕП с повече от 120 членуващи евродепутати. Тя предоставя възможност на представители от различни страни и политически семейства да работят заедно по младежки въпроси. 


Обединявайки се около една кауза и заемайки силна обща позиция, ние можем да постигнем реален напредък в областта на заетостта, образованието, възможностите за реализация на младите хора. За тази цел е важно идеите, които обменяме тук, да намерят реално отражение в европейското законодателство и силен отзвук в общественото пространство, подчерта Ева Паунова. 


Българският евродепутат посочи, че основаването на Интергрупата по младежки въпроси се случва в знаков момент - в същия ден Европейската комисия засили своята работа по Инициативатата за младежка безработица, като предостави допълнителни средства за нейното осъществяване. За България от ЕК предлагат сумата за борба с младежката безработица да се увеличи с 16 милиона евро, каза още българският евродепутат  Ева Паунова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!