Европа преди новините: Животът след 80 години на Българското национално радио

БНР Новини
Греъм Елис - заместник-директор на BBC Radio (вляво), генералният директор на БНР Радослав Янкулов и Ингрид Делтонр - генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия
Снимка: Булфото

Общественото радио има бъдеще и то е чрез интернет, дигитализация и подобряване на съдържанието на програмите и превръщането на предизвикателствата във възможности. Общественото радио от предизвикано да търси слушателите си отвъд познатото слушане чрез аналогови приемници. Многото възможности бяха обсъдени на Международната конференция "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето". Тя беше организирана от Българското национално радио по случай 80-годишнината на обществения оператор.
Основните теми в изказванията бяха посветени на промяната, която дигитализация поставя пред обществените медии, както и към търсенето на младежката публика на платформите, които те предпочитат.
С презентации в конференцията участваха Ингрид Делтонр - генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), Греъм Елис - заместник-директор на BBC Radio. Чуйте в звуковия файл подробности за предизвикателствата пред журналистите от Ингрид Делторн и Греъм Елис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!