Йоханес Хан: Възстановяването на Украйна е много спешно


През април в Киев ще се състои международна донорска конференция. Целта е да бъдат събрани 15 млрд. долара, за да бъде спасена Украйна от банкрут и да започне възстановяването на страната, съобщи Ройтерс. В нея ще участват ЕС и САЩ. Датата и подробностите около конференцията ще зависят от украинското правителство, което трябва преди това да представи изчерпателен списък на инвестиционните нужди на страната, обясни пред репортери в Брюксел еврокомисарят за разширяването и политиката на съседство Йоханес Хан.
Възстановяването на страната е абсолютно необходимо и спешно. Не можем да чакаме, докато конфликтът в Източна Украйна бъде решен, подчерта еврокомисарят.

На територията на Великобритания всеки ден има задържан по подозрение в тероризъм, заяви заместник-началникът на полицията в Лондон Марк Роули, цитиран от BBC. По думите на Роули, заплахата за британската сигурност от страна на лицата, набиращи привърженици на „Ислямска държава“ непрекъснато се увеличава, а специалистите по електронна сигурност всеки ден блокират стотици интернет-сайтове с екстремистко съдържание.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!