Финансовите министри обсъждат програмата за Гърция


Министрите на финансите на страните от Еврогрупата ще обсъдят на извънредно заседание в Брюксел дали да бъде продължена или прекратена програмата за оказване на международна финансова помощ на Гърция. Тази среща предшества насроченото за утре заседание на Европейския съвет. Ако първите финансисти на държавите от зоната за единна валута не постигнат единодушие по проблема, той ще бъде отнесен до утрешния форум, съобщи ТАСС.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск покани президента на Украйна да участва в заседанието на съвета на 12 февруари, съобщи пресслужбата на Петро Порошенко.  Петро Порошенко и Доналд Туск обсъдиха обстановката в Донбас в телефонен разговор. 

Ескалацията на конфликта изисква по-решителни действия вподкрепа на Украйна от страна на световната общност, включително консолидираната позиция на Европейския съюз, цитира  пресслужбата думите на украинския лидер.
 

Европейската комисия отпусна на Йордания 100 милиона евро помощ под формата на кредити, се посочва в съобщение на Еврокомисията. Това е първият транш по програмата за макрофинансова помощ, чийто цялостен обем е 180 милиона евро.  Европейската комисия припомня, че от началото на сирийската криза Евросъюзът е отпуснал на Йордания помощ от 300 милиона евро.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!