Швейцария очерта плановете си за ограничаване на имиграцията от ЕС


Швейцария очерта плановете си за ограничаване на имиграцията от ЕС и  обеща да предоговори споразумението с блока за свободно движение на хора, пише вестник „Financial Times“. Съгласно разкритите в сряда мерки, за които ще е нужно одобрението на парламента, ще бъдат наложени квоти на чуждестранните работници, които са в Швейцария от повече от четири месеца, като в същото време ще се дава предимство на жителите на страната при наемането на нови работници.
Швейцарските банки и фармацевтичните компании, където се наблюдава тенденцията голяма част от персонала да са европейски граждани, се обявиха против мерките за ограничаване на имиграцията, отбелязва изданието.

Още европейски новини:

На първото си заседание за тази година Европейският съвет ще обсъди перспективите за решаването на кризата в Украйна, отношенията на ЕС с Русия  и борбата с тероризма. Европейските лидери ще разговарят и за въвеждането на единна система за събиране и съхранение на данните за пътниците с въздушни превози.

"Без споразумение и без обща декларация за Гърция" приключи състоялата се вчера в Брюксел извънредна среща на финансовите министри от еврозоната, извежда гръцкият в. "Етнос". Изданието цитира ръководителя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, който посочва, че разговорите с гръцката страна са отбелязали напредък, макар и недостатъчен, и консултациите ще продължат на редовната среща на Еврогрупата в понеделник.   

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!