Гърция представя списък с икономически реформи


Днес финансовите министри от еврозоната ще проведат телефонен конферентен разговор, за да обсъдят новите предложения на Гърция за реформи. Това поражда надежди, че еврогрупата е склонна да подпише пробно споразумение за удължаване на спасителната програма до юни, коментира вестник "Файненшъл таймс".
Гръцкият списък с икономически реформи, който трябва да бъде представен тази сутрин, ще бъде последният етап в процеса преди министрите от еврозоната да решат дали да удължат гръцката програма след изтичането й на 28 февруари. Ако списъкът се окаже неприемлив, министрите вероятно ще бъдат свикани в Брюксел за нова среща в опит да изгладят разногласията си. Според гръцки и европейски източници обаче, след като представените през уикенда предложения са били "твърде мъгляви", разговорите в понеделник са се оказали по-конструктивни. Именно поради това е било решено във вторник министрите да проведат конферентен разговор вместо лична среща, отбелязва изданието.

Френският президент Франсоа Оланд обеща, че Франция ще приеме по-строги закони в борбата с „расистката, антисемитската и хомофобската“ реч, предаде АФП. По време на изявление на годишната вечеря с представители на еврейската общност Оланд призова за по-бързи и по-ефективни санкции срещу езика на омразата.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!