Финансовите министри на ЕС със съмнения за ангажиментите на Гърция

Автор:


Министрите на финансите от еврозоната все още имат съмнения за това доколко надеждни са поетите от Гърция ангажименти за реформи. Това каза германският финансов министър Волфганг Шойбле в радиоинтервю, цитирано от гръцкия вестник "Етнос". Въпросът сега е може ли да се вярва на уверенията на гръцкото правителство. В Германия има много съмнения, това трябва да се разбере, посочи Шойбле, който въпреки своите резерви призова германските депутати да одобрят четиримесечното удължаване на споразумението за Гърция. Гласуването в германския Бундестаг ще бъде в петък.

Европейският съюз предприема мерки в подкрепа на свиневъдите, засегнати от руското ембарго. С цел да бъдат повишени цените, ще бъде субсидирано складирането за период между 90 и 150 дни на изтеглени от пазара продукти от свинско месо. В момента тяхната стойност е с 20 процента под средната през последните пет години. Преди това в продължение на шест месеца цените бяха спаднали с 15 на сто, което създаде сериозни проблеми за оборотните средства на производителите. Задействането на въпросния механизъм е одобрено от 21-страни членки, начело с Франция, Дания, Полша и Белгия.
 
Европейската комисия не потвърждава провеждането на газови преговори между Украйна, Русия и Евросъюза на 26 и 27 февруари. Това каза говорител на комисията. По-рано председателят на управителния съвет на украинската държавна компания "Нафтогаз" Андрей Коболев заяви, че за утре и вдругиден са планирани тристранни преговори в Брюксел.
 

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!