ЕС ще наложи още санкции на Русия в случай на провал на споразумението от Минск

Доналд Туск полша
Снимка: Ройтерс


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че ЕС няма да се поколебае да наложи нови санкции на Русия и на сепаратистите в Източна Украйна, ако мирното споразумение "Минск-2" се провали, предаде Асошиейтед прес.  Туск заяви пред Европейския парламент, че въпросът  за допълнителните санкции остава на масата. Украйна е заявила, че няма да започне да изтегля тежкото си въоръжение, както се изисква в мирното споразумение, докато прекратяването на огъня не се установи трайно. Туск заяви, че до момента има 800 нарушения на въведеното от 15 февруари прекратяване на огъня.
 Европейският съюз вече е наказал с визови забрани и замразяване на активи 151 физически и 37 юридически лица и е въвел икономически санкции срещу Русия.

 Блокирането на работата на македонските институции им дава алиби на онези, които искат да блокират интеграцията на Македония в Европейския съюз. Това е заявил външният министър Никола Попоски в Брюксел, пише  македонският ”Утрински весник”. Попоски се е срещнал с председателя на Комитета по външните работи на Европейския Парламент Елмар Брок, с докладчика за Македония Иво Вайгъл, с председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!