"Гардиън": Търпението на Берлин за Гърция изтича


Днес германският парламент се очаква да одобри удължаването на спасителното финансиране за Гърция, слагайки край на четириседмичния смут в началото на управлението на новото правителство в Атина, противопоставящо се на икономиите. Следващите четири месеца ще бъдат обаче дори по-тежки, прогнозира британският вестник "Гардиън". Макар канцлерът Ангела Меркел да не се опасява от загуба на вота в парламента, одобрението на финансирането ще бъде неохотно и ще бъде изтъкано от съмнения по адрес на гръцкия премиер.

Търпението на Берлин за Гърция изтича. То се превръща в раздразнение заради несдържания тон на Алексис Ципрас и неговия екип, отбелязва още изданието.

Ирландия прие закон, който налага използването на неутрални кутии за цигари и така стана първата страна в ЕС, която въвежда подобно законодателство десет години след като първа забрани пушенето в офисите, съобщава Франс прес. Новият закон забранява използването на марка, лого и отличителни цветове и предвижда всички продукти да се продават в еднакви кутии, на които да бъдат поставени предупреждения за вредите върху здравето.
Законът, който беше подкрепен от всички партии, ще влезе в сила чак през май 2017 г., когато всички досегашни опаковки ще бъдат изтеглени.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!