Среща в Брюксел за ядрената програма на Иран

Дипломат номер едно на Европейския съюз Федерика Могерини и министрите на външните работи на Германия, Франция и Великобритания ще се срещнат на 16 март в Брюксел с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф, за да обсъдят иранската ядрена програма, предаде Франс прес, като се позова на пресслужбата на Могерини.  Срещата ще бъде ден след предвидените разговори в швейцарския град Лозана между американския държавен секретар Джон Кери и неговия ирански колега.
През ноември 2014 година шесторката по иранската ядрена програма и Иран се договориха до края на юни на тази година да има окончателно споразумение по иранската ядрена програма.

Сирийски бизнесмен, заплашен със санкции на ЕС, отрече обвиненията, че е купувал петрол за режима на президента Башар
Асад от екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.  Жорж Хасуани е заявил, че санкциите са политически мотивирани и добави, че смята да предприеме правни действия срещу Европейския съюз.

Таксите, които банките начисляват на търговците при трансакции с дебитни и кредитни карти, ще бъдат ограничени с общи правила, валидни за целия ЕС, според законодателството, прието от ЕП днес. Ограничението, което ще се прилага както за трансграничните, така и за националните картови плащания, следва да доведе до намаляването на разходите за картодържателите, съобщават от Европейския парламент.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!