Могерини предложи италиански дипломат да представлява ЕС в Близкия изток


Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини е предложила италианския дипломат Фернандо Джентилини за специален представител на блока за Близкия изток, съобщава Ройтерс. Джентилини в момента е директор на отдела за Западна Европа, Западните Балкани и Турция в европейската външнополитическа служба. По-рано той е работил за НАТО в Афганистан и в Косово.

В еврозоната започва да се наблюдава устойчиво икономическо възстановяване, обяви президентът на Европейската централна банка Марио Драги, цитиран от информационните агенции. В реч, произнесена на финансов форум във Франкфурт, той подчерта, че тези признаци на възстановяване трябва да се използват за още по-голямо хармонизиране на икономиките на 19-те членки на единния валутен съюз и за укрепване на европейските институции.
Според Марио Драги е показателен фактът, че потребителите и бизнесът стават по-уверени, а банките - по-склонни да отпускат заеми, отбелязва АФП. За това са допринесли по-ниските цени на петрола и планът за парично стимулиране на ЕЦБ.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!