В дъното сме на европейска класация по повод Деня на щастието


По повод Международния ден на щастието, който се отбелязва днес, Европейската статистическа служба публикува равносметка за това колко са щастливи и доволни хората в Европа, пишат белгийският вестник "Соар" и електронното издание "ЮрАктив". Данните показват, че жителите на скандинавските страни са най-доволни от живота си в ЕС. В дъното на класацията са България, Сърбия, Гърция, Кипър, Унгария и Португалия. При минимална оценка 0, което означава "изобщо не съм доволен от живота", и максимална 10, българите са дали оценка 4,8, а сърбите - 4,9.  Данните са въз основа на изследване, осъществено през 2013 г.

Гърция обеща до няколко дни да представи списък със собствени предложения за реформи. Това съобщи германският канцлер Ангела Меркел след продължилата над три часа кризисна среща в Брюксел, информира ДПА.

Финансовите министри от еврозоната са готови възможно най-скоро да се съберат, за да оценят плановете за реформи, отбеляза Меркел, но не посочи конкретна дата за отпускането на нови спасителни средства за гръцкото правителство. Основа за реформите остава споразумението, постигнато на 20 февруари от Еврогрупата.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!