Комисар Вела у нас на форум за възможностите на синята икономика в региона на Черно море


Европейският комисар по околната среда, морското дело и рибарството Кармену Вела ще бъде на посещение у нас днес и утре.
Комисарят ще участва в международната конференция „Интелигентен и син растеж - нови възможности за синята икономика в региона на Черно море“, която ще се проведе утре. Заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски комисар Вела ще открие форума, организиран от Европейската комисия и българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията с участието на представители от Румъния, Украйна, Молдова, Грузия и международни организации от Черноморския регион.
По време на посещението си комисар Вела ще има и работни срещи с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, с министъра на земеделието и горите Десислава Танева и с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Следващата тристранна среща по въпросите на газовите доставки във формат ЕС-Русия-Украйна ще бъде до края на април. Това заяви говорителката на Европейската комисия Ана-Кайса Итконен.  Украинският министър на енергетиката Володимир Демчишин посочи пред журналисти, че на петъчната среща не са подписвани никакви документи. Съперничеството между групировките "Ислямска държава" и  "Ал Кайда" може да стане причина за нови терористични атентати. Това заявява в интервю за френския в. "Кроа" координаторът на Европейския съюз за борбата с тероризма Жил де Керхов. "ИД постоянно се разраства и преобразува бойни групи от Ал  Каида в свои собствени отряди. Това съперничество  може да  принуди Ал Каида да извършва нови терористични атаки, за да  докаже, че е активна", смята европейският служител.   


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!