Нова европейска платформа за създаване на заетост и растеж

Автор:


Европейската комисия пуска в действие нова платформа, с помощта на която държавните и общински служители от цяла Европа ще могат да обменят опит и добри практики с цел усъвършенстване на управлението и насочването на инвестициите от Европейския съюз. Програмата PEER 2 PEER е насочена към укрепване на административния капацитет на държавите членки и е част от по-голяма инициатива за пълноценно оползотворяване на потенциала на регионалната политика за създаване на заетост и устойчив растеж.
 
Комисията по правни въпроси на Европейския парламент обсъди въвеждането на еднакви правни средства за защита на търговската тайна. Директивата цели да уеднакви законодателството на държавите-членки за начините, по които бизнесът трябва да бъде предпазен от неправомерен достъп и разкриване на секретна информация. Според проучване през последните десет години всяко пето дружество в ЕС поне веднъж е било жертва на опит за кражба на търговска тайна. Тези тайни са част от главата за интелектуалната собственост в преговорите по Трансатлантическо споразумение между ЕС и САЩ. Докато обаче директивата не бъде приета обаче, преговорите в тази част няма да могат да напреднат, се отбелязва в края на съобщението.
 
Еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан е на посещение в Албания за разговори с албанското ръководство и за участие в петия кръг на диалога на високо равнище между ЕС и Албания. Този диалог има за цел да активизира усилията на страната за извършване на важни реформи, необходими за следващия етап от процедурата за членство в Съюза.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!