Европейският парламент обсъжда заем за Украйна


На днешната си еднодневна пленарна сесия в Брюксел Европейският парламент ще обсъди отпускането на заем от 1,8 милиарда евро за Украйна. Заседанието ще започне с едноминутно мълчание в памет на жертвите от вчерашната самолетна катастрофа във Франция, съобщават информационните агенции.
Сред останалите теми на заседанието са атентатът в Тунис от миналата седмица, европейският енергиен съюз, бъдещето на еврозоната. Евродепутатите ще обсъдят и предложението на Европейската комисия за въвеждането на единен регистър за данъчните режими в Съюза.

Европейският съюз планира да върне санкциите срещу 40 ирански корабни компании, нанасяйки удар на транспортния сектор в ислямската република, борещ се за облекчаване на търговските ограничения. Това сочат писма, изпратени от ЕС и цитирани от Ройтерс.

Мярката, към която се пристъпва в решаващ момент за международните преговори по ядрената програма на Иран, е част от отговора на блока на поредицата от съдебни победи на ирански компании, отменили наложените им санкции. През февруари ЕС наложи отново санкции на най-голямата иранска компания за петролни танкери Ен Ай Ти Си.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!