Приоритетите по новата Програма за трансгранично сътрудничество Румъния- България

Програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България цели да намери икономическо развитие и заетост на хората в пограничните райони, както и областите по поречието на река Дунав. По програмата ще се финансират осем области като допустими бенефициенти. Всички мерки за подкрепа са обвързани с постигане на по-добро икономическо развитие. Това каза на форум в Белоградчик Деница Николова - заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Размерът на Програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България е 258 млн. евро. Имаме мерки за свързаност, за зелена инфраструктура и подобряване на околната среда, включително за развитие на туризма и потенциала на природните богатства на регионите по поречието на река Дунав. Подкрепяме и мерки, които са свързани с управление и превенция на риска. Има и мерки за стимулиране на заетостта, т.нар. меки мерки за стимулиране на различни бизнес инкубатори. Ще разпределим ресурс от близо 208 млн. евро."- обясни Деница Николова.

За всяко проектно предложение вече има ограничен брой партньори, които не трябва да са повече от пет. Ограничение има и при боя на проектите от един водещ партньор, те трябва да са най-много четири.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!