Еврорадиоигри: Какво представлява програма COSME?

Какво представлява програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия 2014 – 2020 г., приета с Регламент (ЕС) № 1287 от 2013 година на Европейския парламент на Съвета от 11 декември 2013 година или по-известна като Програма COSME? – това е въпросът, който ви задаваме в днешното издание на рубриката ни „Еврорадиоигри”.
Какви са възможностите, които тя предоставя за подкрепата на европейския малък и среден бизнес? Каква е спецификата й? – дава ли възможност за директно кандидатстване пред Брюксел, без да се „минава” през българската администрация.
Повече по тези въпроси ще научим от Ева Паунова, евродепутат от групата на Европейската народна партия и Тихомира Палова от Министерството на икономиката.
Програма COSME
е насочена към специфичните нужди на малките и средни предприятия и надгражда Програмата за предприемачество и иновации (ЕIP), създадена през периода 2007 – 2013 година, в съответствие с Рамковата Програма за иновации (CIP) (с изключение на иновационните дейности, които ще бъдат подкрепяни от програма „Horizon 2020“).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!