"Дойче веле": Посещението на Ципрас в Москва тревожи Брюксел


Предстоящото посещение на гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в Москва предизвиква тревога в Брюксел. Въпросът, който смущава съня в столицата на Европейския съюз, е дали Ципрас ще пожертва общата външна политика в името на личната си изгода. Това коментира Бернд Ригерт от "Дойче Веле".  В навечерието на своето посещение на 8 април  в Москва Алексис Ципрас даде интервю за агенция ТАСС, в което той нарече санкциите на Европейския съюз срещу Русия "път, водещ към задънената улица".  В отговор на това от Европейската комисия подчертаха, че Гърция е подкрепила заключителното изявление сред срещата на върха на Европейския съюз, провела се в края на март. Според документа, икономическите санкции срещу Русия могат да бъдат отменени само при пълно изпълнение на минските споразумения.

Повече от 100 нелегални имигранти се опитват да се прехвърлят във Великобритания всеки ден, пише британският вестник The Daily Express. В периода между април и декември 2014 година броят на тези, които опитват да се прехвърлят на територията на Обединеното Кралство, е достигнал около 30 хиляди. Това е с 57 на сто повече, сравнено с данните от  2013 година.
"Трудно е да се каже кое е по-шокиращо в тези данни: изключителното увеличение на онези, които са заловени при опит да влязат в Обединеното Кралство, или реакцията на правителството, което съкрати граничните сили", коментира евродепутатът от британската партия ЮКИП Стивън Улф.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!