Политиката на сближаване на Европейския съюз


Политиката на сближаване осигурява финансова подкрепа, за да помогне на регионите да преодолеят пречките пред тяхното развитие, независимо дали те са под формата на недостатъчна инфраструктура или липсата на капацитет за иновации или за приспособяване към променящата се глобална икономическа среда. През периода 2014 - 2020 год. финансирането по политиката на сближаването ще бъде насочено към две основни цели - инвестиции за растеж и работни места и европейско териториално сътрудничество.
В Смолян ще се състои изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към Президента на Република България на тема "Държавна политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства". В заседанието ще участват представители на правителството и на местната власт, неправителствени и браншови организации, експерти.

Интервю на Таня Милушева със заместник-министъра на регионалното развитие Иван Аспарухов за демографското състояние, безработицата и развитието на изостаналите региони.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!