Повече кредити от ЕЦБ за гръцките банки


Гръцките банки ще могат да увеличат обема на кредитите, предоставяни от Европейската централна банка на 800 милиона евро, съобщава Газета.ру. По такъв начин обемът на предоставяната помощ за ликвидността на централната банка на Гърция ще достигне 74 милиарда долара.
Гръцките банки за използвали около 70 милиарда евро от програмата за извънредна кредитна помощ, така, че в резерв остават 4 милиарда, заяви източник от банковите среди. По-рано представител на пресслужбата на премиера Алексис Ципрас опроверга слуховете за намерението на гръцкото правителство да обяви несъстоятелност.

Европейската агенция за авиационна безопасност констатира, че през 2014 година е имало значително увеличение на инцидентите, свързани със сигурността на полетите над Балтийско море, предаде Франс прес.  Само над този район 16 инцидента, в които са били замесени военни самолети са били регистрирани през 2014 година.
Изследването на агенцията е по поръчка на Европейската комисия. В сравнение с 2013 г. цифрата на регистрираните инциденти се е увеличила четирикратно.
Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!