Инициативата "Отново на училище" популяризира Европейския съюз


Европейската комисия ще проведе и тази година в България инициативата "Отново на училище". Целта и е да прави Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в иницативата като доброволци - връщат се в завършеното от тях училище или посещават друго, за да представят своята работа и да разказват какво представлява Европейският съюз.
 
Стратегията за единен цифров пазар ще бъде представена от заместник-председателя на Европейската комисията Андрус Ансип по време на посещението му в България на 20 и 21 април. Стратегията си поставя за основна цел всички европейски граждани да имат надеждна и високоскоростна връзка с интернет. Друга цел са гражданите да имат по лесен достъп до електронни услуги, независимо в коя държава се намират. По-добра защита на личните данни е още една от целите на предлаганата стратегия за единен цифров пазар в Европейския съюз.
 
Дефлацията в еврозоната е забавила темпа до минус 0,1 на сто през март спрямо минус 0,3 на сто през февруари, съобщи Евростат. В целия ЕС годишната инфлация също се е засилила до минус
0,1 на сто в сравнение с минус 0,3 на сто през февруари. През март 2015 година отрицателна инфлация се наблюдава в 12 страни-членки. Най-ниски годишни равнища са отчетени в Гърция, Кипър, България и Литва. Най-високи са годишните темпове в Австрия, Румъния и Швеция, сочат данните на Евростат.
Продължаващата дефлация беше една от причините, поради които Европейската централна банка предприе изкупуване на държавни ценни книжа с цел да стимулира инвестициите и растежа.
Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!