Европа преди новините: Единният цифров пазар – растеж и по-голям избор за гражданите и бизнеса в Европа


Предстои на 6 май Европейската комисия да представи стратегията за изграждане на Единен цифров пазар. Необходимостта и ползите от него се дискутират активно на европейско, а и на национално ниво у нас. Всички данни сочат, че ако бъде създаден Единен цифров пазар допълнителният растеж, който може да бъде генериран е близо 250 милиарда евро годишно.
Комисията „Юнкер“ определи като приоритет създаването на Единен европейски цифров пазар.
При неотдавнашното си посещение в страната ни зам. председателят на Европейската комисия Андрус Ансип подчерта: „Хората са в основата на нашата стратегия. Те желаят да се възползват от свободата, както за пазаруване, така и за опознаване на културното богатство на другите народи в цяла Европа. Европейците искат да имат по-голям избор и конкурентни цени, каквито най-големият пазар в света би могъл да им предостави.
Единният цифров пазар е фокусиран също и върху бизнеса. Нашите компании – бързо развиващи се иновативни старт-ъпи или традиционни предприятия трябва да могат да се възползват от този огромен пазар с 500 млн. потребители.”
По думите на евродепутата Ева Паунова „Това е петата свобода на Европа след свободата на движение на хора, услуги, капитали и стоки”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!