Американската Агенция за национална сигурност шпионирала правителства на страни от ЕС и евроинституции

Eвропейски политици, правителства на страни от Европейския съюз и евроинституции са били шпионирани от американската Агенция за национална сигурност, съобщи телевизия Цет Де Еф, като се позова на секретен доклад на германската Федерална разузнавателна служба. Документът с дата 26 август 2013 година и е изпратен до правителството на Федералната република.

Миналата седмица медии в Германия разкриха, че германското разузнаване години наред е помагало на американските служби да шпионират френското правителство и Европейската комисия в Брюксел. А преди това бе съобщено, че Агенцията за национална сигурност години наред е шпионирала в Европа с помощта на германските си колеги, които не знаела за това, отбелязва по темата ТАСС.

"Разходки с ЕВРОнаходки" организират за Деня на Европа в София Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент, съобщиха от отдел "Преса и медии" на Представителството на Еврокомисията. Безплатните турове са на 9 май в 10.30, 13.00 и 15.30 ч., с начална точка централния вход на НДК. Целта на туровете е да представят на жителите и гостите на София повече информация за Европейския съюз. Всяка разходка, водена от специално подготвен екскурзовод, ще има няколко "спирки", фокусирани върху интересни теми: за историческите корени на европейската интеграция, защо се създава първо икономически съюз, който после прераства в политически, как възниква и се развива идеята за присъединяването на България към ЕС, членството на страната ни и възможностите, които то предоставя за всички. Разходката е с продължителност около около 2 часа и е на български език.

Още европейски новини на:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!