ЕК започна разследване по отношение на конкуренцията в областта на електронната търговия в ЕС

Европейската комисия започна днес разследване по отношение на конкуренцията в областта на електронната търговия в ЕС. Намеренията за това разследване бяха обявени през март. Комисията очаква да установи създаваните от предприятията
вероятни пречки пред трансграничната онлайн търговия със стоки и услуги в сферите, в които електронната търговия е най-широко разпространена, като продажбите на електроника, облекло и обувки, както и на цифрово съдържание. Еврокомисарят за политиката в областта на конкуренцията Маргрете Вестагер отбелязва, че гражданите на ЕС се сблъскват с твърде много пречки пред онлайн достъпа до стоки и услуги от друга държава.


Комисията за граждански свободи на Европейския парламент ще организира в четвъртък дискусия за "възможните последици" от евентуално връщане на смъртното наказание в страна членка на ЕС. В Унгария от 2002 г. редовно се водят дебати за възстановяване на смъртното наказание след банков обир, в който бяха убити осем души. Миналата седмица изказване на премиера Виктор Орбан този въпрос да остане на дневен ред след убийството на продавач в магазин за тютюневи изделия  предизвика остри критики от ЕС, отбелязва АП.

Ръководителката на крайнодесния френски Национален фронт Марин льо Пен обвини днес в Прага европейските лидери, че са прокарали "с измама" Лисабонския договор - "груб копипейст на гибелния проект за европейска конституция", предаде Франс прес. Пристигнала за участие в конференция, организирана от малката извънпарламентарна чешка консервативна партия OKS, Марин Льо Пен обсипа с критики ЕС и европейското ръководство.  Сега е 2015 г., което ни припомня печалната десетгодишнина от приключилия с "Не" референдум за европейския конституционен договор, заяви тя.


Още европейски новини на:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!