Преговорите между Гърция и нейните кредитори изглеждат внезапно разблокирани

Преговорите между Гърция и нейните кредитори изглеждат внезапно разблокирани, въпреки че отново се препъват в "червените линии", определени от Атина. От четвъртък "Брюкселската група", която обединява представители на Атина, Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ), Европейския механизъм за стабилност (ЕМС) и Международния валутен фонд (МВФ), работят за постигане на споразумение, което да позволи на гърците да получат 7 милиарда и 200 милиона евро от Европейския съюз в замяна на реформи, които да отговарят на условията на нейните кредитори. Това съобщава Агенция БГНЕС

Обединение на Албания и Косово е възможно само в рамките на Европейския съюз. Европейската интеграционна перспектива остава единствената жизнеспособна опция за обединение на държавите от Западните Балкани. Това заяви по време на обсъждането на Доклада за напредъка на Албания в Европейския парламент евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Същата теза бе застъпена и от други евродепутати, след като наскоро премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако Брюксел продължава да държи затворени вратите за интеграцията на Косово, тогава двете държави ще бъдат принудени да се обединят по класическия начин.

Още европейски новини на:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!