ЕС ще преразгледа правилата за достъп до пилотските кабини

Европейският съюз ще преразгледа правилата за достъп до пилотските кабини. Ще бъде направена преоценка и на начина, по който се извършват медицинските прегледи на пилотите. Разпореждането е на Еврокомисията и е свързано с катастрофата на германския самолет, която, според разследването, е умишлено причинена от втория пилот Андреас Лубиц. Анализът на правилата е възложен на Европейската агенция за безопасност във въздухоплаването. 


Европейската комисия не възнамерява да отлага влизането в сила на споразумението за асоцииране между ЕС ш Украйна. Това заяви еврокомисарят за търговията Сесилия Малстрьом. На 1 януари 2016-та година трябва да бъде задействана търговската част на споразумението. До края на този месец ще се проведе тристранната министерска среща ЕС-Украйна-Русия. Целта й е да разсее опасенията на Москва, че текстове от споразумението с Киев засягат пряко руските интереси. 

Еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан се надява скоро да бъдат отворени първите глави от преговорите за членство на Сърбия в ЕС. "За да се постигне това обаче, Сърбия трябва да продължи усилията в провеждането на реформи и диалога с Косово. Напредъкът на тези два фронта ще ми даде най-добрите аргументи да убедя държавите членки", заявява Хан в интервю за сръбския вестник "Политика".

Още европейски новини на:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!