Гърция преговаря за транш от 7 млрд и 200 млн. евро


Министрите на финансите на държавите от еврозоната се събират в Брюксел, за да обсъдят ситуацията с Гърция, съобщават информационните агенции.  Вчера гръцкият заместник-министър на външните работи Евклидис Цакалотос заяви за в. "Авги", че Атина и международните кредитори са "много близо до постигането на договор". Той обаче направи уточнението, че Гърция и кредиторите й "се различават политически" по въпроса за пенсиите и трудовите отношения, както и че някои въпроси ще останат "открити до последната минута".

На срещата Гърция се надява на положителен изход от преговорите, което би й дало възможност да получи останалата част от кредита на стойност 7 милиарда и 200 милиона евро. Според европейски официални представители обаче, вероятността днес  да бъде постигнато споразумение е малка.

Унгария може да върне смъртното наказание, но само ако напусне ЕС, заяви бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозу в отговор на призивите на унгарския премиер Виктор Орбан за дебат по въпроса, предаде AFP. Барозу е категоричен, че този дебат е приключил много отдавна и връщането на смъртното наказание не е възможно за страните-членки на ЕС.
Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!