"Дейли мейл": "Ислямска държава" използва кризата с бежанците и изпраща свои бойци в Европа


Последователи на терористичната групировка „Ислямска държава“ са публикували снимки, предназначени да покажат, че те вече са в Европа и отброяват до „момента на взрива“, пише Daily Mail.
Тревожните образи, публикувани в „Туитър“, потвърждават данните на либийското разузнаване, че „Ислямска държава“ използва кризата с бежанците в Средиземноморието, за да изпраща свои бойци в сърцето на стария континент.

Рискованата игра за избягването на гръцкия фалит изглежда разкрита, след като стана известно, че Алексис Ципрас е казал на кредиторите, че страната може и да няма възможността да изпълни своите задължения към Международния валутен фонд, пише Daily Telegraph.
Гърция избегна наказателните санкции на Международния валутен фонд, след като ползва средства от резервния фонд, за да изплати на международния кредитор транша от 750 милиона евро.
Но стана ясно, че гръцкият министър-председател не е знаел какви точно са паричните резерви само дни преди плащанията.
Според информация на гръцкия вестник Kathimerini, гръцкият премиер е помолил Европейската централна банка да позволи правителството да емитира краткосрочен държавен дълг и е поискал връщането на 1милиард и  900 милиона  евро печалба на банката от гръцки облигации.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!