ЕК ще представи законодателни предложения за разпределение на бежанците


Следващата седмица Европейската комисия ще представи законодателни предложения за разпределението на бежанците между страните-членки на Европейския съюз, съобщи говорителят на Европейската комисия за миграцията и вътрешната политика Наташа Берто, цитирана от РИА Новости. Предложенията ще бъдат представени пред Съвета на Европейския съюз.
  Водещите организации на британските работодатели призоваха своите членове да „надигнат глас“ относно ползите от членството на Великобритания в Европейския съйз и да изразят опасенията си, свързани с възможността референдума по въпроса за членството да доведе до излизане на Обединеното кралство от Евросъюза, пише Guardian. Председателят на Конфедерацията на британската индустрия (CBI) сър Майк Рейк беше категоричен,че  британските бизнесмени трябва да изразят по-силна подкрепа към Европа и то на език, достъпен за широката публика. Призивите на британските индустриалци дойдоха, след като германската „Дойче банк“ обяви, че ще обмисли преместване на част от лондонските си операции извън Обединеното кралство, ако Великобритания реши да прекрати еврочленството си, припомня Guardian.
  Чехия, България, Румъния и Словакия подписаха съвместно изявление, в което призовават Европейската комисия да подготви мерки за ограничения на търговските вериги в отношенията им с доставчиците, предаде Ceskenoviny. Министрите на селското стопанство на страните призоваха Европейската комисия да изрази своята позиция до края на 2015 г. "Вярваме, че единствено общата законодателна рамка, одобрена от целия Европейски съюз може да реши проблема“,беше кагегоричен  словашкият министър на земеделието Любомир Яхнатек, цитиран от изданието .
Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!