Великобритания настоява за регулиране на имигрантския поток


Преизбраният британски премиер Дейвид Камерън настоя Брюксел да признае, че еврото не е "единна валута" на Общността, пише The Times. Според Камерън това положение трябва да бъде отразено и с промяна в основните договори на Европейския съюз. Ходът на британския премиер е част от стратегията, с която той цели да прекрои отношенията между Лондон и Брюксел и по този начин да осигури на Обединеното Кралство специален статут като условие за оставането на острова в структурите на Общността.

През изминалата година във Великобритания са влезли рекорден брой имигранти. Това провокира преизбрания британски премиер да заяви, че силна държава е тази, която може да регулира потока от чужденци, пише The Daily Express.

Европа обяви война на трафикантите на мигранти през Средиземно море. Това съобщи еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, който се срещна във Варшава с ръководството на Фронтекс - агенцията на ЕС за охрана на границите на съюза, предаде ДПА.
По думите на Аврамопулос до края на този месец Европейската комисия ще изработи план за действие по миграцията, който ще включва конфискуване и унищожаване на плавателните съдове на трафикантите.
 

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!