Кристин Лагард: Излизането на Гърция от еврозоната е възможно


Излизането на Гърция от еврозоната е възможно, но това няма да е знак за разпадането на валутния съюз, каза изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард в интервю за германския вестник  "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Гърция няма да получи достъп до финансиране от Международния валутен фонд, ако пропусне да плати следващата си вноска към фонда. Агенция Асошиейтед прес съобщи, че Гърция и нейните кредитори остават на различни мнения за това дали двете страни са близо до пробив в преговорите.

Франция обвини Дейвид Камерън, че се опитва да „разглоби“ Европейския съюз съобщава The Telegraph. Френският външен министър Лоран Фабиюс каза, че референдумът за британското членство в Европейския съюз е „много рискован“ и „доста опасен“. Според него Великобритания се е „присъединила към футболен отбор“ и не може да реши „по средата на мача, че й се играе ръгби“.
В петък Камерън ще посети Варшава за среща с полския президент, след което ще замине за Берлин, където ще предупреди канцлера Ангела Меркел, че британските ще изберат да напуснат Евросъюза, освен ако общността не се съгласи да изпълни исканията им.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!