ПЕС ще разисква мерки за увеличаване на избирателната активност на европейските граждани. ЕК стартира конкурс за наградата „Лоренцо Натали“


Партията на европейските социалисти свиква конгрес на 12 и 13 юни 2015 година. Форумът ще се проведе в Будапеща. Партията започва изработването на цялостна координационна стратегия, която да изведе социалистите като първа политическа сила през 2019 г. Бе създадена работна група, чиято цел е да предложи мерки за увеличаване на избирателната активност в Европа за пълноценно участие на гражданите в демократичния процес. В рамките на конгреса работната група ще проведе семинар – съобщи депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

 Европейската комисия стартира тазгодишното издание на конкурса за наградата „Лоренцо Натали“, която се присъжда за особени постижения на журналисти, работещи в областта на човешките права и развитието, бедността, трафика на хора. Наградата се присъжда в памет на Лоренцо Натали бивш европейски комисар, защитник на свободата на словото и демокрацията. Тази година темата на журналистическия конкурс е „Разказите на деня могат да променят нашето утре“ информира Петър Петров, съветник в Представителството на ЕК в България. В две категории ще бъдат присъждани отличия за професионални журналисти и журналисти любители, обясни Петър Петров. Той допълни, че очакванията са и български журналисти да заявят участие. Крайният срок за представяне на материали е 31 август 2015г. 

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!